top of page

Az egyesületről

Kedves Látogató!

Köszönöm, hogy benéztél hozzánk és megtisztelsz bennünket figyelmeddel.
Régebbi oldalunkon eddig is sok hasznos információt találhattál az ételallergiával kapcsolatban, de mostantól, az új honlapunkon számos újdonsággal bővültünk.

Tapasztalataink szerint az ételallergia bizony kihat az idegrendszerre is, vagy idegrendszeri éretlenség jár együtt az allergiával. Így hamarosan szeretnénk felkarolni az SNI-s gyermekeket  és családjukat is, előadásokat és programokat szervezni, ami remek lehetőséget nyújt az azonos problémákkal küzdők részére az információáramlásra, segítségnyújtásra, közös szórakozásra.

Figyeljük, informálódunk a lehetséges terápiákról, sorstársak és szakemberek  általi válaszokat adunk a szülők kérdéseire , az aggódó családoknak próbálunk segítséget nyújtani, hogy problémájukkal merre menjenek tovább,  hogyan lehet (túl)élni a mindennapokat.

Terveink között szerepel egyre több közös program is: kirándulások, egészségnap, sport-, zene illetve kézműves foglalkozások.

Ha kérdésed van, írj bátran, és megpróbálunk minél előbb gyakorlati illetve, ha szükséges, akkor orvosi csapatunkat is felkeresve hiteles választ adni.

Kicsit rólam, honnan indultunk:

“Egy édesanya vagyok, aki megpróbálja könnyebbé tenni multiplex ételallergiás kisfia és saját maga hétköznapjait is. 

Kisfiamról, Patrikról (2010) másfél évesen derült ki, hogy mogyoró- és dióallergiás, méghozzá anafilaxiás sokkot is kap tőle, vagyis kb. 5 perc alatt megfullad, ha érintkezik vele. Még belélegezve is veszélyt jelent számára, így minden olyan terméket és helyet is kerülni kell, ahol akár csak minimális származék is előfordulhat.
Aztán szép lassan kiderült még vagy 10 féle allergia, így lett multiplex ételallergia.
Az életünket megpróbáljuk „átlagosan” élni vagyis bölcsődébe, majd óvodába írattam, hiszen nekem is dolgoznom kell…. Közben kiderült, hogy a sok “furcsa” ( átlagtól eltérő magatartás) viselkedés nem nevelési probléma, hanem bizony idegrendszeri éretlenség miatt borította ki időnként a családtagokat. egyre többet beszélgettem e témakörben szakemberekkel és sorstársakkal, és rájöttem, hogy nem lehet a két diagnózist teljesen külön kezelni. Szerencsés helyzetben vagyunk, mert 8 év alatt a sok allergiából mára csak - ugyan a legveszélyesebb – a mogyoróféle maradt, így sokkal változatosabban tud étkezni és sokkal gyorsabban fejlődik, testileg és lelkileg is.  A mindennapos harcok kezdenek ritkulni és bizony egyre többet süt a nap…

Van még egy fiam, Ádám (2001), akinél ugyan most csak a narancs allergia mutatható ki, de visszavezetve mai tudásommal, biztos vagyok benne, hogy a kiskori bőrtüneteit neki is a tejfehérje okozta. Ha mai tapasztalatom meglett volna, ha valaki ezeket elmondja nekem, akkor biztos ő sem lett volna évekig nagyon súlyos ekcémás…

Rendezvényeink támogatóinak, segítőinek a sok felajánlást itt is nagyon köszönöm és remélem, hamarosan újra találkozunk!

Rabb Edit, alapító, egyesületi elnök

Ahonnan elindultunk

“Egy édesanya vagyok, aki megpróbálja könnyebbé tenni multiplex- ételallergiás kisfia és saját maga hétköznapjait is. Óvodapedagógusként nap, mint nap találkozom kisgyermekeken olyan tünetekkel, amelyek még diagnosztizálásra várnak. Nekik is szeretnék segítséget nyújtani e oldallal és színvonalas rendezvényeinkkel, orvosok és dietetikusok segítségével."

(Szivósné Rabb Edit - egyesületi elnök, az AllerGéniusz alapítója)

_MG_2397.jpg

AllerGéniusz

12

ÉV tapasztalat

50

egyesületi tag

30

Megrendezett program

40
ezer

érintett Magyarországon

Médiamegjelenések

_MG_2609.jpg

Támogass minket!

A legegyszerűbben az Adománybolton keresztül vagy közvetlen utalással tudod támogatni az egyesület munkáját. Köszönjük!

_MG_2348.jpg

Légy egyesületi tag!

Töltsd le a tagfelvételi kérelmet, és csatlakozz hozzánk! Az egyesületi tagság számos előnnyel jár.

FACEBOOK CSOPORT

Csatlakozz csoportunkhoz, ahol tapasztalatot cserélhetsz több ezernyi tagunkkal!

ESEMÉNYEK

Programjaink, eseményeink

help.png

SEGÍTŐINK

Együttműködő partnereink és támogatóink

bottom of page