top of page

Házi száraztészta és grízes tészta

Frissítve: 2022. máj. 27.

Kisfiam diétájában használható lenne a bolti társai is, de a házi készítésűnek nincsen párja. Ráadásul gyorsabban elkészül, mintha elmennénk érte a boltba. Általában akkor kezdek neki, amikor a főzővizet felteszem tűzhelyre és el is készülök vele, mire felforr a víz.


Hozzávalók a tésztához:

  1. 1/2 kg liszt

  2. 3-4 db egész tojás

  3. 1 lapos evőkanál só

Elkészítés:

A hozzávalókat összegyúrom, nyújtom és tetszés szerint felvágom. Szerencsémre, megörököltem egy tésztakészítő gépet, így igazán gyerekjáték nyújtani és felaprítani.

Kisfiam egyik kedvence a grízes tészta, így most is az készült belőle :

Grízes tészta:

  1. 1 bögre búzadara

  2. 1 bögre víz

  3. 2-3 evőkanál olaj/kókuszzsír

  4. só, lekvár, porcukor

Egy serpenyőben felhevítem az olajat, beleteszem a grízt és kevergetés mellett megpirítom, majd és egy pohár vízzel felöntöm ( pici sót is lehet bele tenni) és 1-2 perc kevergetés után lefedem és állni hagyom, hogy a dara szemek megduzzadjanak. Ebbe teszem bele a kifőtt házi tésztát, megforgatom benne és (házi)lekvárral és porcukorral tálalom.

Jó étvágyat kívánok!

7 megtekintés0 hozzászólás

Kapcsolódó bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page