top of page

Kérjük, támogasd a súlyos allergiával élőket!

Frissítve: máj. 6.


Az AllerGéniusz Egyesület a súlyos, életveszélyes reakció (anafilaxia) kockázatával járó allergiás gyermekek és felnőttek helyzetének javításáért dolgozó non-profit, civil szervezet.


Hogy mivel is foglalkozunk pontosan?


Javaslataink egy része, nagy örömünkre már megvalósult. Ilyen pl. az életmentő adrenalin-autoinjektorok támogatása. Közbenjárásunkra a legnagyobb közétkeztető, a Hungast is eliminálta gyerekmenzáiról a földimogyorót, a dióféléket és a szezámmagot.


Az oktatási intézményekben a pedagógusok számára most már elérhető továbbképzés az allergia kapcsán. Egyre több iskolában van életmentő adrenalin-autoinjektor is.

De sok változásra van még szükség, hogy hazánkban a súlyos allergiával élők nagyobb biztonságban érezzék magukat. És nekünk is sok teendőnk van még:
  • Szeretnénk, ha minden rizikócsoportba tartozó gyermek számára ingyenes lenne a molekuláris allergiavizsgálat.

  • Szeretnénk elérni, hogy a pedagógusnak, tanárnak készülők, valamint a vendéglátásban tanulók tananyagában nagyobb hangsúlyt kapjon az ételallergia.

  • És persze szeretnénk, ha mindenki tisztában lenne azzal, mivel járhat a súlyos allergia, hogy az érintetteknek ne kelljen magyarázkodniuk, netán szégyenkezni allergiájuk miatt. Ezért szervezünk - többek között - egészségnapokat és veszünk részt különböző egészségügyi rendezvényeken.

Álmaink, céljaink megvalósulásában most Te is segíthetsz! Kérjük, hogy támogasd egyesületünket adód 1%-ának felajánlásával!
ADÓSZÁMUNK: 18978346-1-42

Segítség a bevalláshoz:
Hogyan segíthetsz még?

Látogass el online adományboltunkba, ahol praktikus allergia karkötőink mellett a

„Nini és Prósza – Az ételérzékenység” című mesét is megtaláljátok. Vásárlásotokkal egyesületünket támogatjátok.


Adományboltunk:


Pénzadománnyal is támogathatjátok egyesületünk munkáját.

Pénzintézet: ERSTE BANK

Számlatulajdonos neve: ALLERGÉNIUSZ EGYESÜLET

Bankszámlaszám: 11600006-0000000081927195

IBAN nemzetközi számlaszám: HU27116000060000000081927195

Ez esetben a közlemény rovatba kérjük szépen, hogy az "ADOMÁNY" szót írjátok be.


Szívből köszönjük, hogy egyesületünk támogatásával Ti is hozzájárultok ahhoz, hogy a súlyos allergiával élők mindennapjai biztonságosabbak, teljesebbek és boldogabbak legyenek!

Kapcsolódó bejegyzések

Az összes megtekintése

Comments


bottom of page