12 db muffinhoz
Tészta:
130 gramm reszelt/darabolt csokoládé vagy csokipasztilla
150 gramm puha margarin
130 gramm porcukor
1 csomag vaníliás cukor
5 db tojás /fehérje és sárgája külön választva/
1/2 csomag sütőpor
150 gramm liszt
1 csipet só
Töltelék:
Kb. 300 gramm sárgabarack lekvár
Csokimáz:
150 gramm 70%-os étcsokoládé
100 gramm tejszín ( tejallergiásoknak kitűnő a Meggle Creme Patisserie Decor)
Elkészítés:
A sütőt melegítsük elő 180°C-ra.
A tojások fehérjéből verjünk habot.
A csokoládét, margarint olvasszuk fel egy kis lábosban folyamatosan kevergetve. Felolvadás után vegyük le a tűzhelyről és keverjük hozzá a porcukrot , a vaníliás cukrot és a tojások sárgáját és a pici sót.
Adjuk hozzá a lisztet és a belekevert sütőport.
Óvatosan keverjük bele a tojásfehérjéből felvert habot.
Az elkészült masszát muffin formákba töltsük ( én szilikon muffin formába szoktam, így nem kell zsírozni lisztezni, de lehet kapcsos forma is , akkor torta lesz belőle).
kb 180 °C -on, 20 percig készre sütjük és kivéve formából melegen, vízszintesen kettévágjuk. A felmelegített lekvárral megkenjük, a két felét összeillesztjük és az oldalát és a tetejét is belehempergetjük a lekvárba ( kenni is lehet, de gyorsabb, ha előbb az oldalát forgatjuk bele, majd letéve egy tányérra, megkenjük a tetejét is).
Elkészítjük a csokimázat: az olvasztott csokoládét összekeverjük a tejszínnel, pár percig melegítjük, majd bevonjuk vele egyenletesen a muffinokat. ( Díszíthetjük is kedvünk szerint.)
Hűtőbe tesszük amíg a bevonat megszilárdul.
Jó étvágyat!
Elkészítési idő segítségtől függően 30-50 perc, sütéssel együtt.
Comments