top of page

Sikeres BLS-instruktori képesítést szereztek egyesületünk tagjai

„Segíteni jó! Sőt, ha módunkban áll, kötelességünk” – vallja Szivósné Rabb Edit, az AllerGéniusz alapító-elnöke, gyakorlott BLS-instruktor. Most, - bíztatására - egyesületünk három tagja is sikeres BLS-AED-segélynyújtói és -instruktori képesítést szerzett.


A Magyar Resuscitatiós Társaság által szervezett, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat épületében tartott tanfolyamon az allergéniuszos csapat az újraélesztés legfontosabb tudnivalóit sajátított el. Így az eszméletvizsgálatot, a légút biztosítását, a légzés ellenőrzését, a megfelelő kommunikációt a mentőkkel, a mellkasi kompressziót, a lélegeztetést, az AED (félautomata defibrillátor) használatát, a stabil oldalfektetést és a Heimlich-fogást, de azt is, hogy ezeket az ismeretek hogyan lehet a leghatékonyabban átadni másoknak.


A BLS (Basic Life Support), vagyis alapszintű újraélesztés kapcsán mindig azt mondjuk: „csak ne legyen rá sose szükségünk.” De tudjuk, hogy az élet néha nem várt helyzeteket hoz. Sajnos súlyos allergiás reakció esetén is előfordulhat, hogy szükség lehet újraélesztésre. Egy-egy ilyen gyakorlati oktatás által pedig bárki felkészültebbé válhat. Így mindenkit ezen ismeretek elsajátítására bíztatunk.


Az AllerGéniusz alelnöke, Kovács-Kuttor Levente és egyesületünk tagjai, Baranyiné Táborosi Katalin és Temesvári-Szepesi Nikoletta. Köszönjük a színvonalas és remek hangulatú oktatást a Magyar Resuscitatiós Társaságnak, a támogatást pedig a Pro Filii Alapítványnak!128 megtekintés0 hozzászólás

Comentarios


bottom of page