top of page

Szakmai előadás Terézvárosban

Frissítve: 2022. júl. 1.

Május 27-én, a VI. kerületben. az Eötvös 10 Művelődési házban tartott szakmai előadást az önkormányzat szervezésében az AllerGéniusz Egyesület és a Corden International (Magyarország) Kft.

A szakmai találkozón a kerületben dolgozó háziorvosok és védőnők vettek részt, hogy megismerhessék az ételallergiával és az anafilaxiás sokkal kapcsolatos legfontosabb információkat, a jellemző tüneteket és hogy vészhelyzetben mi a teendő.

Miyazaki Jun és Dr. Beleznay Zsuzsanna alpolgármesterek és Szivósné Rabb Edit, az AllerGéniusz egyesület alapító-elnökének köszöntője után Kubik Richárd, a Corden International (Magyarország) Kft. ügyvezetője, majd Dr. Hamar Péter, akadémiai doktor, egyetemi tanár, a cég orvosigazgatója tartott részletes tájékoztatót a témában.

A résztvevők megismerkedhettek a legújabb kutatási eredményekkel, és személyesen is kipróbálhatták az anafilaxiás sokk esetén használandó életmentő eszköz teszter változatát, amely hatóanyag alkalmazása nélkül, de teljesen a valós működés szimulációjával segít begyakorolni az autoinjektor használatát.

Az önkormányzat még további érintettek számára szervez a közeljövőben hasonló tájékoztatókat, például a kerület nevelési- és oktatási intézményeiben dolgozóknak.






120 megtekintés0 hozzászólás

Kapcsolódó bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page