top of page

Gyakorlati elsősegély oktatások az AllerGéniusszal

Mint azt sokan tudjátok, idén januárban megalkottuk az AllerGéniusz Programot, amelyben -többek között – arra kértük az illetékes minisztériumot, hogy gondoskodjon arról, hogy minden nevelési, oktatási intézményben legyen elérhető életmentő adrenalin-autoinjektor és történjen meg az intézmények dolgozóinak felkészítése is, hogy tudják, miként kell cselekedniük, ha egy gyermek anafilaxiás sokkot kap a bölcsődében, óvodában, iskolában.



Sajnos a központi szabályozásra még várunk, de nagy örömünkre, egyre több önkormányzat ismeri fel a helyzet súlyosságát, fontosságát és beszerezte ezeket az életmentő eszközöket. Egyesületünk pedig, a megkereséseknek eleget téve, egyre többüknek segít abban, hogy a pedagógusok megfelelő gyakorlati oktatásban részesüljenek. Közbenjárásunkkal eddig Újbudán, Terézvárosban, Gyálon, Józsefvárosban és Nagytarcsán, több mint 1000 pedagógus részvételével került sor elsősegély képzésekre, amelyeknek fontos részét képezte a súlyosan allergiás gyermekek, felnőttek ellátása, az autoinjektorok használata, de az életmentés is.



A gyakorlati képzések pedig folytatódnak, jelenleg Kőbányán, november 18-án pedig Cigándon szervezünk ingyenes és nyílt oktatást.


Az eseményre itt tudtok jelentkezni:


Óriási öröm számunkra, hogy bárhol jártunk, mindenhol lelkes, csillogó szemű pedagógusokkal találkoztunk, akik fontosnak tartják az ilyen helyzetekre történő felkészülést. Nagyon köszönjük nekik a részvételt! Velük, tudjuk már nagyobb biztonságban vannak az allergiás gyerekek is.




342 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page