top of page

III. Egészségnap Rákosmentén!

Frissítve: 2022. máj. 27.

Immár hagyomány

Hónapokig tartó kitartó munka meghozta a gyümölcsét, idén, csak a délelőtt folyamán több mint 500 fő látogatott el a programra és térhetett haza jó pár tanáccsal, újdonságok megismerésével…

Rákosmenti tv összefoglalója megnézhető itt.

Előző évekhez hasonlóan az intézmény vezetője , majd Dunai Mónika országgyűlési képviselő asszony és Fohsz Tivadar, alpolgármester nyitotta meg a rendezvényt, kiemelve az egészséges élet fontosságát és, hogy ezt az önkor

A megnyitó után hatalmas tömeg indult meg a kiállítók asztalai felé, ahol a kóstolók, termékbemutatók mellett tapasztalatcserékre , tanácsadásra is jutott idő. Idén még több programot szerveztünk a jelentős számú kiállítók mellett.

Az eddig rendszeresen nyár végén tartott, úgynevezett Harmónia nap is csatlakozott az eseményhez, szerves részeként tudott illeszkedni, hiszen elengedhetetlen része a testi egészségnek a lelki oldala is . Egy nyugodt, belső harmóniát megteremtő egyén nagyobb valószínűséggel  jobban eltudja kerülni a betegségeket illetve hamarabb épül is fel szükség esetén- tudhattuk meg a szakemberektől.

Természetesen a mostani rendezvényen is az egyik vezérfonal az ételallergiák, gluténérzékenység (cöliákia) illetve az intoleranciák köré épült, kiegészítve az inzulinrezisztenciával és a hozzá tartozó mozgásos tevékenységekkel.

Első előadáson az ételallergia és asztma kapcsolatát vázolta fel Dr. Csúzdi Veronika, majd  a kérdésekre is türelmesen válaszolt. Őt követte Vajda-Nagy Erika dietetikus, aki évek óta a cöliákia rejtelmeibe vezeti be a rendezvényre látogatókat és hasznos tanáccsal látja el a hozzáfordulókat.

Új elemként jelent meg a rendezvényen az inzulinrezisztencia témakör, amit DR. Blatniczky László a Svábhegyi Gyermekgyógyintézet főorvosa járt körbe a cukorbetegségekkel karöltve.

Helyben szűrések, gyorstesztek, ingyen masszázs mellett az egyik legfontosabb dolgot is elsajátíthatták a vendégek: Újraélesztési technikát a Mentő 17 Alapítvány közreműködésével.

Közben a színházteremben folyamatosan mentek a mozgásos programok is, ahol sokan kipróbálhatták magukat  a résztvevők közül. Életmód tanácsadás,  előadások is megjelentek a nap folyamán és délután több alternatív megoldást is bemutattak az előadók.

Ingyenes bemutatók, kóstolók színesítették a rendezvényt az idelátogatók legnagyobb  örömére, mert finomabbnál finomabb falatokkal ismerkedhettek meg és vihettek haza termékek mellett ötleteket is.

Gyermekek sem unatkoztak: a sok csoki és egyéb finomság kóstolása után, megpihenhettek a gyermekfoglalkoztatóban, ahol szakképzett pedagógusok jobbnál jobb ötletekkel kötötték le hosszan a gyermekek figyelmét, lehetőséget adva szüleiknek, hogy az őket érdeklő programon nyugodtan tudjanak részt venni.

Aki figyelmesen végigjárta az állomásokat, könnyedén tudott felelni az egészségtotó kérdéseire, majd sikeres kitöltés után nagymértékű ajándékcsomagot vehettek át a 13+1 találatokért. Úgy gondolom érdemes volt eljönni, de ha esetleg pont Ön kimaradt, ne csüggedjen, mert következő év márciusában megismételjük, így még egy évet sem kell várnia!


Ezúton szeretnénk megköszönni a rendezvény szervezőinek és minden segítőinek munkáját és a nagy értékű felajánlásokat tevő szponzorjainknak a felajánlásaikat, mert nélkülük bizony ez a rendezvény nem jöhetett volna létre!




2 megtekintés0 hozzászólás

Kapcsolódó bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page