top of page

Megőrülök, jön az allergia!

Frissítve: 2022. jún. 9.

A bélflóra összetételének zavarai, amelyek az antibiotikum használattal és a nyugati táplálkozással függnek össze, szoros kapcsolatot mutatnak az allergiákkal és az asztmával (higiéné hipotézis). A bélflóra alapvető szerepet játszik a nyálkahártya, ezen belül is a légúti tolerancia kialakulásában. Komoly figyelem irányul a bélflóra, bélrendszer fejlődésében, az immunrendszer alkalmazkodásában, a bélrendszer gyulladásos betegségeiben játszott szerepére. Ez az irodalmi összefoglaló azokról a kifejlődést követő funkciókról szól, amelyeket a bélflóra az allergénekkel szembeni immunológiai tolerancia kialakulásában játszik, és azt a kérdést fogalmazza meg: vajon a bélflóra az immunrendszer egyik nagy szabályozója?”
Fordítás, kivonat: Szendi Gábor

A normál bélflóra a tél elmúltával egész biztos, hogy megváltozik, károsodik. Sok volt a negatív környezeti behatás, betegségek okán több a gyógyszer, antibiotikum. Legyengült a szervezet, főleg, ha a beteges időszakban nem kapta meg a támogatást pro biotikumokkal és perbiotikumokkal.

A pro biotikumok élő mikroorganizmusok, jó baktériumok, amelyek rendkívül pozitív hatást képesek gyakorolni az egészségre. Probiotikumnak számít felmenőink fermentált élelmiszerei is (lásd korábbi írás). Az a szervezet, amely folyamatosan támogatást kap probiotikumok révén és antibiotikummal sem kezelik, az allergia jó eséllyel elkerüli őket. A probiotikumok szedése támogatólag hat az egészség megőrzésében főleg, ha megtámogatjuk a baktériumokat prebiotikumokkal is.

Az allergia terén még nem szóltunk az ipari élelmiszerekről. Pedig ezek világát éljük sajnos. A mértékletes táplálkozás természetes élelmiszerekkel nem mindenki számára egyértelműen fontos, pedig a civilizációs betegségeknek sokszor nem más az oka, csak a helytelen, szennyezet táplálékbevitel. Senki ne érezze magát megsértve. A helyes életmódot, az egészséges életmódot már vigyázni kell, akár megtanulni is.

Annyi az adalékanyag (is), hogy nem győzzük olvasni a felsorolást a csomagolásokon. Gondoljunk csak az ételízesítőkre, amelyek egyik fő alkotója a nátrium-gutamát néven ismert idegméreg. Bárki rágooglizik, biztos sokat fog róla olvasni és reméljük utána kiiktatni az életéből.

Lehet hosszasan regélni és annyi okos, hasznos tanulmányt találni az allergia kiváltásával kapcsolatban.

Egy biztos, elsősorban nem az elnyomással kell kezdeni az allergia szezont, hanem támogatással. Támogassuk hát meg a szervezetet egész kicsi kortól probiotikummal, prebiotikummal, tiszta élelmiszerekkel. Igyanak a babák ameddig csak lehet anyatejet, majd az élet többi szakaszában hagyjuk meg a tejet az állatok kicsinyeinek. Sok tiszta víz, csírák, vegyszermentes zöldség – gyümölcs és tiszta hús biztos hasznunkra válik.

10 megtekintés0 hozzászólás

Kapcsolódó bejegyzések

Az összes megtekintése

+36308360209

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

©2022 by AllerGéniusz Egyesület.

bottom of page