Almásmuffin, Almatorta fahéjjal és mákos variációval is

Frissítve: máj. 26.


Hozzávalók:

1 nagyobb alma

4 egész tojás

180g Liszt

240g cukor

1/2 csomag sütőpor

1/2 tk fahéj

Elkészítés:

Előmelegítjük a sütőt 180 °-ra.

Az almát megmossuk (meg is hámozhatjuk ) vékony gerezdekre vágjuk és félretesszük.

A tojásokat a cukrot a sütőport lisztet és a fahéjat alaposan összekeverjük én turmixgépben szoktam és muffin formába vagy torta formába öntjük. Előtte érdemes kivajazni, így könnyebben kijön majd a formából.

Az alma gerezdeket tetejére teszem és kb. 20 percig sütöm.

Variáció : Mákos-Meggyes

Mákos változat: az alapanyaghoz kb 3-4 evőkanál darált mákot is teszünk.

Alma helyett vagy együtt meggyel is készíthető! Jó étvágyat !

2 megtekintés0 hozzászólás

Kapcsolódó bejegyzések

Az összes megtekintése