Hozzávalók:
1 nagyobb alma
4 egész tojás
180g Liszt
240g cukor
1/2 csomag sütőpor
1/2 tk fahéj
Elkészítés:
Előmelegítjük a sütőt 180 °-ra.
Az almát megmossuk (meg is hámozhatjuk ) vékony gerezdekre vágjuk és félretesszük.
A tojásokat a cukrot a sütőport lisztet és a fahéjat alaposan összekeverjük én turmixgépben szoktam és muffin formába vagy torta formába öntjük. Előtte érdemes kivajazni, így könnyebben kijön majd a formából.
Az alma gerezdeket tetejére teszem és kb. 20 percig sütöm.
Variáció : Mákos-Meggyes
Mákos változat: az alapanyaghoz kb 3-4 evőkanál darált mákot is teszünk.
Alma helyett vagy együtt meggyel is készíthető! Jó étvágyat !
Commentaires