top of page

Egy éve lettek támogatottak az adrenalin-autoinjektorok

Fontos évfordulóhoz érkeztünk. Tavaly júniusban, ezekben a napokban került fel az adrenalin-autoinjektor a NEAK támogatási listájára. Július 1-jétől pedig már a gyakorlatban is 100, illetve 70%-os támogatással igényelhettük ezeket az életmentő eszközöket. Hatalmas volt az öröm az allergiás csoportokban, közösségekben, na és persze nálunk, az egyesületnél is. Olyan volt, mint egy beteljesült álom, amelynek megvalósulásáért, nagy örömünkre, mi is tehettünk.

2022 év elején, amikor csapatunk összeállította az AllerGéniusz Programot, fontos célkitűzésként fogalmazta meg az autoinjektrok támogatását. A programmal tavaly februárban kétszer is jártunk az illetékes minisztériumban, ahol többek közt ezeknek az életmentő eszközöknek a támogatását is kértük. Javaslatainkat rendkívül pozitívan fogadták. Ma is nagyon köszönjük a döntést a döntéshozóknak, az illetékes minisztériumnak és a kormánynak.

Forrás: Canva


A téma azóta, de úgy általánosságban a súlyos allergia, az anafilaxia egyre nagyobb figyelmet kap a médiában, a közintézményekben, az iskolákban, óvodákban is. Egyre többen tudják, hogy az allergia nem játék. Egyre többen érzik magukénak ezt az ügyet, egy igazi szinergiát láthatunk. Óriási segítség ez az érintett családoknak, az autoinjektorok ugyanis, mint tudjuk, nem olcsók és évről-évre újat kell belőlük beszerezni.

Az adrenalin-autoinjektorokra (az anafilaxiásoknak kettőt kell maguknál hordaniuk) az allergológus szakorvos adhat javaslatot. A javaslattal pedig a háziorvos is felírhatja.

56 megtekintés0 hozzászólás

Kapcsolódó bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page