Hamarosan kiderül, mi okozta Dávid súlyos allergiás reakcióját

Az ötéves Dávid történetét már mi is megosztottuk. A kisfiú májusban lett rosszul az egyik újpesti óvodában. Miután a délutáni alvásból felébredt, az óvodapedagógusok arra lettek figyelmesek, hogy az arca ödémás, légzése nehézkes, a szeme kipirosodott, a testén is piros foltok jelentek meg. A gyermek életét az egyik óvónő mentette meg, aki sikeresen azonosította a súlyos allergia, az anafilaxiás roham tüneteit, és időben beadta az adrenalin injekciót. Ezúton is hálás köszönet érte!


Dávid és testvérkéje


Az Újpesti Önkormányzat egy korábbi, januári halálos tragédia után döntött úgy, hogy valamennyi intézményét ellátja autoinjektorral. Nem kellett sokat várni, hogy bebizonyosodjon, mennyire nélkülözhetetlenek ezek az életmentő eszközök. Ezt mi is jól tudjuk, az AllerGéniusz Programnak ezért is az egyik kiemelt pontja, hogy minden nevelési és oktatási intézményben legyen elérhető adrenalin-autoinjektor. Egyesületünk elindította átfogó képzési programját is, amelyben óvodai, iskolai dolgozókat, így pedagógusokat készítünk fel a hasonló esetekre. Egyre több önkormányzat keres meg bennünket. Terézvárosban már szakmai előadást tartottunk orvosoknak és védőnőknek. A pedagógusok képzése pedig most zajlik.


Szivósné Rabb Edit, az AllerGéniusz elnöke és Kubik Richárd, a Corden ügyvezetője


A kis Dávid története minket is nagyon megérintett, ezért közreműködtünk abban, hogy a Corden International (Magyarország) Kft., – nagy köszönet a felajánlásért - csúcsmodern laboratóriumában térítésmentesen vizsgálják ki, mi okozta a súlyos allergiás reakciót. A kisfiúnak korábban nem volt ilyen rohama, nem tudni tehát, hogy étel, csípés vagy valami más-e a bűnös. Így most egyfajta nyomozás szükséges. Az eredményekről feltétlenül beszámolunk majd. Dávid azóta szerencsére jól van, és a vizsgálatokat is egyre bátrabban, ügyesebben viseli.


A Corden laboratóriumában

110 megtekintés0 hozzászólás